Skip to main content

Volledige luchtvering

Volledige luchtvering is tegenwoordig onmisbaar bij de uitrusting van wagens. Of het nu gaat om een camper, particuliere wagen of een pick-up, dankzij een volautomatisch luchtveringsysteem wordt rijden aangenamer. Ongetwijfeld wilt u graag wat meer informatie over de voordelen van volledige luchtvering. Wat heeft zo’n systeem u te bieden en waarom is Trapmann Air Suspension dé specialist om op te vertrouwen? Wij leggen het uit.

Wat is een volautomatisch luchtveringsysteem?

Volledige luchtvering is kortweg luchtvering die volautomatisch werkt. Dit biedt enkele interessante voordelen ten opzichte van standaard luchtvering. Eerst en vooral hoeft u bij volautomatische FULL-AIR luchtvering zelf geen aanpassingen te maken. Het systeem filtert zelf oneffenheden in de weg, waardoor u altijd zo comfortabel mogelijk rijdt. Volledige luchtvering houdt in dat de bestaande schroef- of bladveer vervangen wordt door een volautomatisch luchtveringsysteem.

Voordelen van een volledige luchtvering

De voordelen van volautomatische luchtvering gaan erg ver. Ten eerste geniet u van extra comfort en een betere wegligging. Dit zorgt ook voor meer rijveiligheid, zelfs op een minder effen wegdek. Daarbij heeft het systeem geen onderhoud nodig en is het eenvoudig in gebruik. Ook is de rijhoogte van het voertuig met luchtvering altijd constant, zelfs bij een heel zware lading. Ten slotte zal uw voertuig dankzij deze luchtvering niet scheef hangen, ook niet bij een ongelijke lading.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van luchtvering tov standaard vering?

– beter rijcomfort in alle omstandigheden
– veel veiliger wanner het voertuig in beladen toestand rondrijdt
– automatisch wegwerken van overhellen van het voertuig
– via de afstandsbediening kan u de hoogte aanpassen zodat u bvb gemakkelijker kan in- en uitladen
– geen onderhoud aan de luchtvering
– behoud van originele garantie van de invoerder
– eenvoudig in gebruik

Kan luchtvering op elk voertuig worden geplaatst?

Neen, de producent ontwikkelt enkel systemen indien er voldoende vraag vanuit de markt is. Wel is reeds voor de meeste pick-ups, bestelwagens, combi’s en campers luchtvering ontwikkeld. Wilt u graag weten of uw voertuig voorzien kan worden van luchtvering?

Klik hier om jouw oplossing te vinden

Wat is het verschil tussen hulpluchtvering en volautomatische luchtvering?

Bij de hulpluchtvering wordt een hulpluchtkussen aan iedere kant bijgeplaatst bij de originele vering.
Deze hulpluchtvering is gelimiteerd in toepassing en heeft enkel effect wanneer het voertuig beladen is.
De sturing gebeurt manueel door de bestuurder via een bedieningspaneel gemonteerd in bestuurderstuimte.

Bij de volautomatische luchtvering wordt de originele vering (bladverring of schroefvering) volledig vervangen door een volautomatische luchtvering. Onder het voertuig wordt een compressorbox en extra drukvat gemonteerd. Elk wiel krijgt een hoogtesensor die ervoor zorgt dat de rijhoogte in alle omstangheden gelijk blijft.
Alles gebeurt automatisch, u hoeft zelf niets te doen. Via de afstandsbediening in de bestuurdersruimte kan de hoogte manueel aanpassen om zo bvb gemakkelijker in en uit te laden.

Wanneer kies ik voor een hulpluchtvering (SemiAir)?

Indien uw voertuig doorhangt in geladen toestand kan u aan de hand van een hulpluchtvering de rijhoogte links en rechts manueel bijregelen. Dit systeem is eenvoudig, goedkoop maar gelimiteerd in gebruik.

Wanneer kies ik voor een volautomatische luchtvering (FullAir)

Een volautomatische luchtvering is aan te raden als u het comfort van het voertuig in alle rijomstandigheden wilt verhogen|optimaliseren. De volautomatische luchtvering zorgt ervoor dat de rijhoogte, zowel in onbeladen als beladen toestand, steeds dezelfde blijft waardoor het rijgedrag in alle omstandigheden optimaal blijft. Om het in-en uitstappen te vergemakkelijken, kan de bestuurder dankzij de afstandsbediening zijn voertuig achteraan doen zakken.

Geeft luchtvering problemen bij de techische keuring of jaarlijkse controle?

Neen, al onze systemen voldoen aan de Europese normen. Trapmann Air Suspension zorgt voor de homologatie van de luchtvering op uw voertuig, comform de Europese Kaderrichtlijn 2007/46/EEG.

Kan ik luchtvering zelf monteren?

U kan enkel luchtvering zelf monteren indien u erkend wordt door Trapmann Air Suspension & VB Airsuspension. U dient over een geldig COP beschikken om de homologatie in orde te kunnen brengen.

Vrijblijvend advies

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een volautomatisch luchtveringsysteem? Neem vrijblijvend contact op met uw specialist via het nummer +32 (0)3 326 02 52 of info@airsuspension.be. Onze experts uit Kontich zijn u graag van dienst.