Skip to main content

Actieve luchtvering voor uw camper

De juiste actieve luchtvering voor de camper vinden is niet gemakkelijk. Toch is het belangrijk om een goede keuze te maken. De voordelen van luchtvering gaan immers erg ver. Bij Trapmann Air Suspension kunt u de beste actieve luchtvering voor uw camper vinden! Wat houdt zo’n actieve luchtvering precies in, en wat zijn de voordelen van het luchtveringsysteem voor uw camper? Wij leggen het uit.

Alles over actieve luchtvering voor uw camper

Actieve luchtvering voor campers is een populaire oplossing tegenwoordig en dat heeft verschillende redenen. Dankzij zo’n luchtveringsysteem in de camper geniet u van meer rijcomfort, een betere baanligging en heeft u minder last van een hevige zijwind tijdens het rijden. Hieronder vindt u meer informatie over de opbouw en werking van actieve luchtvering in campers. Op die manier weet u precies wat u van de aankoop kunt verwachten.

Hoe werkt een luchtveringsysteem in de camper?

Bij actieve luchtvering gaat het om een systeem waarbij de bladveren achteraan het voertuig vervangen worden door een volledig, luchtgeveerde ophanging. Bij de installatie van de luchtvering zullen wij de rijhoogte kalibreren. Die blijft altijd behouden, zelfs bij een hele zware lading. Het grootste voordeel? De ingebouwde hoogtesensoren, compressor en de computer (die waterbestendig is) stellen de rijhoogte tijdens het rijden automatisch bij. Zelf hoeft u dus niets te doen – en dat maakt comfortabel rijden toch nét iets gemakkelijker. Ten slotte past u de rijhoogte gemakkelijk aan door middel van de bijgeleverde afstandsbediening. Op die manier rijdt u bijvoorbeeld veilig en snel een veerboot op, zonder risico op schade.

Volautomatische luchtvering op FIAT-chassis

Elke camper op een Fiat-chassis kan worden voorzien van volautomatische luchtvering op vooras & achteras (4C).
De originele bladveren achteraan en veerpoten vooraan worden vervangen door een luchtgeveerde ophanging.

Dit geldt zowel voor campervans als semi-itegralen, als alkoven als integralen.

Homologatie luchtvering op uw camper

Trapmann Air Suspension wordt door alle merkinvoerders erkend en zorgt ervoor dat uw voertuig een nieuw gelijkvormigheidattest (COC) toekrijgt. Nadien hoeft u enkel een administratieve aanpassing te doen en….laat het plezier maar beginnen!

Volautomatische luchtvering op AL-KO -chassis

De meeste campers op AL-KO-chassis kunnen worden voorzien van volautomatische luchtvering op vooras & achteras (4C).
De originele veren achteraan en veerpoten vooraan worden vervangen door een luchtgeveerde ophanging.

Homologatie luchtvering op uw camper

Trapmann Air Suspension wordt door alle merkinvoerders erkend en zorgt ervoor dat uw voertuig een nieuw gelijkvormigheidattest (COC) toekrijgt. Nadien hoeft u enkel een administratieve aanpassing te doen en….laat de vakantie nu maar starten!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van luchtvering tov standaard vering?

– beter rijcomfort in alle omstandigheden
– veel veiliger wanner het voertuig in beladen toestand rondrijdt
– automatisch wegwerken van overhellen van het voertuig
– via de afstandsbediening kan u de hoogte aanpassen zodat u bvb gemakkelijker kan in- en uitladen
– geen onderhoud aan de luchtvering
– behoud van originele garantie van de invoerder
– eenvoudig in gebruik

Kan luchtvering op elk voertuig worden geplaatst?

Neen, de producent ontwikkelt enkel systemen indien er voldoende vraag vanuit de markt is. Wel is reeds voor de meeste pick-ups, bestelwagens, combi’s en campers luchtvering ontwikkeld. Wilt u graag weten of uw voertuig voorzien kan worden van luchtvering?

Klik hier om jouw oplossing te vinden

Wat is het verschil tussen hulpluchtvering en volautomatische luchtvering?

Bij de hulpluchtvering wordt een hulpluchtkussen aan iedere kant bijgeplaatst bij de originele vering.
Deze hulpluchtvering is gelimiteerd in toepassing en heeft enkel effect wanneer het voertuig beladen is.
De sturing gebeurt manueel door de bestuurder via een bedieningspaneel gemonteerd in bestuurderstuimte.

Bij de volautomatische luchtvering wordt de originele vering (bladverring of schroefvering) volledig vervangen door een volautomatische luchtvering. Onder het voertuig wordt een compressorbox en extra drukvat gemonteerd. Elk wiel krijgt een hoogtesensor die ervoor zorgt dat de rijhoogte in alle omstangheden gelijk blijft.
Alles gebeurt automatisch, u hoeft zelf niets te doen. Via de afstandsbediening in de bestuurdersruimte kan de hoogte manueel aanpassen om zo bvb gemakkelijker in en uit te laden.

Wanneer kies ik voor een hulpluchtvering (SemiAir)?

Indien uw voertuig doorhangt in geladen toestand kan u aan de hand van een hulpluchtvering de rijhoogte links en rechts manueel bijregelen. Dit systeem is eenvoudig, goedkoop maar gelimiteerd in gebruik.

Wanneer kies ik voor een volautomatische luchtvering (FullAir)

Een volautomatische luchtvering is aan te raden als u het comfort van het voertuig in alle rijomstandigheden wilt verhogen|optimaliseren. De volautomatische luchtvering zorgt ervoor dat de rijhoogte, zowel in onbeladen als beladen toestand, steeds dezelfde blijft waardoor het rijgedrag in alle omstandigheden optimaal blijft. Om het in-en uitstappen te vergemakkelijken, kan de bestuurder dankzij de afstandsbediening zijn voertuig achteraan doen zakken.

Geeft luchtvering problemen bij de techische keuring of jaarlijkse controle?

Neen, al onze systemen voldoen aan de Europese normen. Trapmann Air Suspension zorgt voor de homologatie van de luchtvering op uw voertuig, comform de Europese Kaderrichtlijn 2007/46/EEG.

Kan ik luchtvering zelf monteren?

U kan enkel luchtvering zelf monteren indien u erkend wordt door Trapmann Air Suspension & VB Airsuspension. U dient over een geldig COP beschikken om de homologatie in orde te kunnen brengen.

Vrijblijvend advies

Bent u klaar om van meer rijcomfort en veiligheid te genieten? Neem dan contact op met Trapmann Air Suspension uit Kontich voor meer informatie en advies over het luchtveringsysteem voor uw camper. Bel ons via +32 (0)3 326 02 52 of stuur een e-mail naar info@airsuspension.be.