Skip to main content

Volkswagen Caddy Maxi

Luchtvering voor een zware lading

Als u vaak met een zware belasting rijdt en u uw rijcomfort- en veiligheid wilt verbeteren – dan is een luchtvering voor zware lading essentieel. Bij Trapmann Air Suspension vindt u de beste luchtveringen die er zijn. Het resultaat? Uw voertuig blijft stabieler, zelfs bij een zware lading. Wat kan zo’n luchtvering u nu zoal bieden en wat houdt onze service precies in? Wij vertellen het u graag.

Let op: voertuig moet steeds met lading rondrijden

Voordelen van een versterkte vering

  • verhogen van rijhoogte mogelijk
  • minder overhellen
  • verhogen van veercomfort
  • geen onderhoud

Volledige luchtvering voor een Caddy Maxi

Voertuigen die regelmatig een zware lading vervoeren, hebben zo hun eigen uitdagingen. Niet alleen rijdt het voertuig lager, ook is de stabiliteit vaak minder bij een slecht wegdek. Dankzij een luchtvering voor zware lading gaat u die problemen te lijf. Bij Trapmann Air Suspension gaat het bij een luchtvering om een niet-regelbare oplossing voor een veerprobleem. Het grootste voordeel van zo’n luchtvering? Het voertuig blijft altijd op de oorspronkelijke rijhoogte rijden, of zelfs hoger. De gevolgen hiervan zijn meer stabiliteit en een grotere veerweg.

Aanpassen rijhoogte dankzij luchtvering

Bij stilstand is het mogelijk de instap- en laadplatformhoogte handmatig te verhogen en te verlagen. Bekijk onze productfiche voor de exacte afmetingen.

Voordelen van een volautomatische luchtvering

  • wegwerken scheefhangen/overhellen
  • optimalisatie comfort en veiligheid
  • betere wegligging ongeladen/zwaar geladen
  • manuele aanpassing van rijhoogte (in stilstand)
  • geen onderhoud
  • eenvoudig in gebruik

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van luchtvering tov standaard vering?

– beter rijcomfort in alle omstandigheden
– veel veiliger wanner het voertuig in beladen toestand rondrijdt
– automatisch wegwerken van overhellen van het voertuig
– via de afstandsbediening kan u de hoogte aanpassen zodat u bvb gemakkelijker kan in- en uitladen
– geen onderhoud aan de luchtvering
– behoud van originele garantie van de invoerder
– eenvoudig in gebruik

Kan luchtvering op elk voertuig worden geplaatst?

Neen, de producent ontwikkelt enkel systemen indien er voldoende vraag vanuit de markt is. Wel is reeds voor de meeste pick-ups, bestelwagens, combi’s en campers luchtvering ontwikkeld. Wilt u graag weten of uw voertuig voorzien kan worden van luchtvering?

Klik hier om jouw oplossing te vinden

Wat is het verschil tussen hulpluchtvering en volautomatische luchtvering?

Bij de hulpluchtvering wordt een hulpluchtkussen aan iedere kant bijgeplaatst bij de originele vering.
Deze hulpluchtvering is gelimiteerd in toepassing en heeft enkel effect wanneer het voertuig beladen is.
De sturing gebeurt manueel door de bestuurder via een bedieningspaneel gemonteerd in bestuurderstuimte.

Bij de volautomatische luchtvering wordt de originele vering (bladverring of schroefvering) volledig vervangen door een volautomatische luchtvering. Onder het voertuig wordt een compressorbox en extra drukvat gemonteerd. Elk wiel krijgt een hoogtesensor die ervoor zorgt dat de rijhoogte in alle omstangheden gelijk blijft.
Alles gebeurt automatisch, u hoeft zelf niets te doen. Via de afstandsbediening in de bestuurdersruimte kan de hoogte manueel aanpassen om zo bvb gemakkelijker in en uit te laden.

Wanneer kies ik voor een hulpluchtvering (SemiAir)?

Indien uw voertuig doorhangt in geladen toestand kan u aan de hand van een hulpluchtvering de rijhoogte links en rechts manueel bijregelen. Dit systeem is eenvoudig, goedkoop maar gelimiteerd in gebruik.

Wanneer kies ik voor een volautomatische luchtvering (FullAir)

Een volautomatische luchtvering is aan te raden als u het comfort van het voertuig in alle rijomstandigheden wilt verhogen|optimaliseren. De volautomatische luchtvering zorgt ervoor dat de rijhoogte, zowel in onbeladen als beladen toestand, steeds dezelfde blijft waardoor het rijgedrag in alle omstandigheden optimaal blijft. Om het in-en uitstappen te vergemakkelijken, kan de bestuurder dankzij de afstandsbediening zijn voertuig achteraan doen zakken.

Geeft luchtvering problemen bij de techische keuring of jaarlijkse controle?

Neen, al onze systemen voldoen aan de Europese normen. Trapmann Air Suspension zorgt voor de homologatie van de luchtvering op uw voertuig, comform de Europese Kaderrichtlijn 2007/46/EEG.

Kan ik luchtvering zelf monteren?

U kan enkel luchtvering zelf monteren indien u erkend wordt door Trapmann Air Suspension & VB Airsuspension. U dient over een geldig COP beschikken om de homologatie in orde te kunnen brengen.

Vrijblijvend advies

Elke klant heeft een op maat gemaakte auto-aanpassing nodig. Vraag ons advies over de specifieke mogelijkheden die elk automerk kan bieden en kom bij ons de oplossingen ontdekken.